Historia

BREU HISTÒRIA DE L’ASSOCIACIÓ “ AMICS DEL TREN D’IGUALADA”

 

No cal dir-vos que el motiu principal de la nostra Associació, va ser és i serà la de reunir les persones que d’alguna manera estimem els trens, especialment el nostre “Carrilet” que avui per sort o per dissort, se’ns ha transformat en “Metro”.

Pels viatges històrics que organitzava pel meu compte als anys noranta i om a president després, de la Comissió Organitzadora  de la cel·lebració de l’arribada del tren a Igualada durant tot l’any 1993, em vaig  adonar que a la nostra ciutat i comarca hi havia molta afició al tren i que moltes persones estimaven el nostre tren, com s’havia demostrat per l’any 1997 quan es volia suprimir el tram Igualada-Martorell.

Com que degut a la Marxa per salvar el tren s’havia organitzat una Associació dirigida per Francesc Vila i Almirall, uns quants que vàrem cuidar-nos a la Comissió del Centenari vàrem voler adherir-nos a  la susdita Associació. Pel caràcter dominant del sr. Vila i pensant ell que li trauríem protagonisme potser, no va voler que hi entréssim com a socis veient-nos obligats amb despit, d’haver de formalitzar una nova Associació.

Amb una colla d’Amics per l’any 1996 i que ja havíem estat junt a la Comissió del Centenari, vàrem tirar endavant la nova Associació amb el nom actual d’: AMICS DEL TREN D’IGUALADA

Perquè tren i no ferrocarril; vàrem considerar que el nostre vocabulari sempre diem tren i no ferrocarril.

El nostre anagrama, representa una placa típica del món ferroviari que portaven  totes les màquines  des dels seus inicis. El dibuix de la màquina que si representa és la primera màquina que va arribar a la ciutat, amb el nom d’IGUALADA.

La idea principal, que per aquest motiu va ser per la molta afició que hi havia a la comarca, vàrem començar per fer  viatges amb trens històrics i actuals per a donar a conèixer als nostres socis i públic en general, els avantatges que hi ha amb el  tren i transport públic. Sempre dintre  els viatges si ha combinat la cultura amb l’afició al tren. Aviat vàrem ser bastants socis, una cinquantena, que volíem gaudir de tot aquest món. Pel 1997 aconseguírem un nou local, el gran i a partir de la iniciativa d’uns quants Socis joves es promogué la confecció de la primera maqueta en escala H0.

Hi ha hagut moments molt emotius i especials, com  el reconeixement a unes quantes persones que la seva vida havia transcorregut al costat del nostre “Carrilet” treballant gran part de la seva vida, l’obtenció d’un local a l’estació del tren,la inauguració de la primera maqueta, la manifestació massiva a favor de la “Connexió Igualada-Cervera per l’any 2001, la celebració de l’Assemblea de la FCAF a Igualada coincidint amb el desè aniversari de la nostra Associació el  2006 i en el mateix any haver aconseguit un rècord històric amb trenta i un canvis i tipus de tren amb un dia i des d’Igualada.  Creiem que amb això,ningú ens ha pogut superar. Haver  arribat al número  182 de socis i una quantitat molt gran de persones que ens han acompanyat. Tot el que hem pogut gaudir i aprendre al  voltant dels nostres trens i els viatges fets a l’Associació.

No descuidem el Sopar anyal del soci que ens ha servit per poder-nos trobar quasi be tots i amb aquells que no poden venir a les nostres activitats dels diumenges i sense oblidar-nos de la delicadesa que sempre ha tingut la família Tudó de convidar-nos a casa seva per fer-hi un gran dinar i recrear-nos amb la seva maqueta tan bonica. També recordar-vos dels sopars de duro que amb la seva tertúlia, ens hem conegut una mica més.

Avui tot ha canviat molt i nosaltres també, ara crec que convé un “encarrilament”  diferent i de persones molt més joves que els que vàrem començar, els grans i antics hi podrem ser per aprofitar la nostra experiència i amb la força del nostre jovent  canviar les coses que avui costa de que funcionin.

Igualada abril del 2012 , el vostre Amic Francesc Farrés i Farrés , president de l’Associació durant aquest 16 anys inoblidables .